Microsoft, нарешті, відмовляється від Internet Explorer після майже тридцяти років - мільйони користувачів Windows настійно закликають оновити свої браузери якомога швидше.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Як повідомляється, якщо ви спробуєте відкрити Internet Explorer (IE11) на своєму робочому столі після 15 xервня, ви більше не зможете отримати доступ до нього. Замість цього ви будете перенаправлені в новий браузер Microsoft, Microsoft Edge. (якщо ви оновили свої браузери)

Користувачам Internet Explorer тепер настійно рекомендується зберігати будь-які закладки і експортувати паролі в альтернативний браузер, щоб в майбутньому вони не втратили доступ до своїх ключових логінів і улюблених веб-сторінок.

Internet Explorer: скрін з DailyStar
Internet Explorer: скрін з DailyStar

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Шон Ліндерсей, керівник програми Microsoft Edge, сказав Mashable: "Майбутнє Internet Explorer в Windows 10 — в Microsoft Edge. Microsoft Edge не тільки забезпечує більш швидку, безпечну та більш сучасну роботу в Інтернеті, ніж Internet Explorer, але також вирішує важливу проблему: сумісність зі старими, застарілими веб-сайтами та додатками".

Хоча Edge попередньо встановлений на більшості ПК з Windows, встановити інший браузер дуже просто, і є з чого вибрати:

  • Google Chrome - найпопулярніший браузер в світі завдяки швидкому часу завантаження і витонченому призначеному для користувача інтерфейсу.
  • Brave - це орієнтований на конфіденційність браузер, який блокує більшість реклами і трекерів і навіть платить вам в криптовалюті за його використання.
  • Firefox - це широко настроюваний браузер з відкритим кодом, який дозволяє змінювати його зовнішній вигляд за допомогою "теми", створених спільнотою.

Встановлення Google Chrome, web-city.org
Встановлення Google Chrome, web-city.org

Протягом багатьох років Internet Explorer залишався браузером за замовчуванням для багатьох, і деякі вперті користувачі Windows досі чіпляються за це стародавнє додаток.

Вперше запущений в 1995 році як надбудова для Windows 95, Internet Explorer був безкоштовно включений в майбутні версії Windows.