Сім поросят стали першими в світі тваринами, створеними тільки за допомогою автоматизованих роботів, в надії, що прорив вирішить обмеження в доступі до якісних племінних тварин.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Чудовий прорив був зроблений групою вчених з Нанкайського університету в Китаї, під керівництвом професора Чжао Сіня.

Сім ідентичних чистокровних поросят ландраса, які також є першими в світі клонами тварин, створеними з використанням тільки роботизованої автоматизації, були вироблені звичайною "сурогатною" свиноматкою після 110 днів вагітності.

Повідомляється, що новий метод означає, що тварин можна клонувати, використовуючи тільки зразок їх генетичного матеріалу.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тварин можна багаторазово клонувати, замінюючи старих свиней
Тварин можна багаторазово клонувати, замінюючи старих свиней

Більш того, після створення ідентичної генетичної копії свиней можна багаторазово клонувати, замінюючи старіших тварин кожні три роки, коли вони стають менш плідними.

Дослідження було проведено для усунення обмежень на доступ до високоякісних племінних тварин у Китаї.

Університет Нанкай заявив, що їх робота тепер пропонує ефективне рішення з їх технологією клонування, здатної відтворити вихідних племінних свиней.

Однак, незважаючи на прорив, процес залишається надзвичайно складним. Використовувана технологія дуже високого класу, і рівень успіху не високий.

Свиня: скрін з DailyStar
Свиня: скрін з DailyStar

Подальші поліпшення поки малоймовірні, враховуючи, що недостатньо кваліфікованих фахівців для проведення подальших досліджень з використанням цієї технології.

Незважаючи на це, недавнє народження семи ідентичних поросят з використанням технології автоматичного клонування залишається дуже важливим.

Дослідницька група стверджує, що їх технологія може поліпшити швидкість успішного клонування бластоцисти — швидкість, з якою поділяється клубок клітин — з 10% до 27,5%.

Нагадавши, біля кордону з Туреччиною помітили унікальну аномалію.