Apple несподівано випустила екстрене оновлення для старих моделей iPhone, iPad та iPod Touch, щоб захистити їх від серйозної помилки безпеки, через яку ваші фотографії та тексти можуть бути зламані.

Цю публікацію надали на порталі «DailyStar»

Технічний гігант випустив новий патч безпеки для iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 та iPod Touch 6-го покоління після того, як виявив серйозну нестачу в системі.

Користувачам цих пристроїв рекомендується встановити оновлення iOS 12.5.6 після того, як дослідник виявив серйозну помилку, через яку ваші дані можуть бути вкрадені або змінені.

iPhone 12 mini, скріншот
iPhone 12 mini, скріншот

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Проблема настільки серйозна, що Apple вирішила випустити оновлення, незважаючи на те, що зазвичай не випускає оновлень для цих старих пристроїв.

Хоча Apple залишається неясною в деталях, у виправленні системи безпеки говориться, що: «Обробка шкідливого веб-контенту може призвести до виконання довільного коду. Apple відомо про звіт про те, що ця проблема могла активно використовуватись».

Простіше кажучи, Apple має на увазі вразливість, що означає, що якщо ви випадково опинитеся на хитромудрому веб-сайті, ваш iPhone може бути миттєво скомпрометований разом із вашими даними.

фото Getty Images
Apple, iPhone // фото Getty Images

Щоб інсталювати оновлення, відкрийте програму «Налаштування», натисніть «Основні», а потім — «Оновлення програмного забезпечення», щоб інсталювати. Просто переконайтеся, що ваш пристрій підключено до Wi-Fi, щоб уникнути витрати даних або батареї.

Apple оголосила про великий захід із запуску 7 вересня. Очікується, що технологічна фірма оголосить про новий iPhone 14, а також ряд інших продуктів, які можуть включати iPad і AirPods.

Як раніше повідомляв портал "Знай", гра "Jetpack Joyride" отримала продовження.

Нагадаємо, маловідомий трюк з iPhone може допомогти звільнити місце у сховищі.