Старі автомобілі навіть у вік світанку технологій привертають до себе увагу автолюбителів. Особливий інтерес викликають рідкісні прототипи, на базі яких створювалися транспортні засоби, що і зараз можна зустріти на дорогах. Так, інформаційний портал Hyser показав дивовижний прототип знаменитої Таврії.

Запорізький автомобільний завод випускав хетчбек ЗАЗ-1102 "Таврія" з 1988 до 1997 року. Проте перші прототипи цього знаменитого автомобіля почали з'являтися ще в далеких 70-х роках минулого століття.

"Таврія". Фото: hyser.ua
"Таврія". Фото: hyser.ua

Так, у мережі з'явилися кадри, які можна назвати унікальними, адже на них знято дослідницький ЗАЗ-1102 1978-1979 років. В цілому концепція автомобіля нагадує всім знайому Таврію, але при цьому в кузові є помітні відмінності. Екземпляр деяким чином навіть нагадує знаменитий Porsche.

Архівне фото ЗАЗ 1102. Фото: hyser
Архівне фото ЗАЗ 1102. Фото: hyser

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Автолюбителі не змогли стримати напливу емоцій, побачивши рідкісне авто, яке не зустрінеш на дорозі.

"Зовсім нещодавно бачив на ходу представника цієї техніки! На тому тижні, буквально!", "Є і "ЗАПОРОЖЦІ" і "Таврії". Якщо на ходу, то сенс їх списувати з життя?!", "Прикольний ЗАЗік", - написали у коментарях.

Коментарі. Фото: скрін соцмережі
Коментарі. Фото: скрін соцмережі

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, могли дозволити собі лише обрані: як виглядає найдорожчий "Запорожець" радянської доби.

Також наш портал поінформував, як тобі таке, Ілон Маск? Україна ще в 40-х зробила електрокар для доставки.

Крім того, наш портал писав, новий спорткар від BMW став суцільним розчаруванням: M2 2023 вийде під гучні "фу" - несмачна решітка та купа дірок.