У мережі розмістили дуже цікаву інформацію, в якій йдеться про те, як випробовували перші радянські автомобілі марки "ЗАЗ".

У соціальній мережі можна побачити унікальні кадри з аналогами автомобілів марки Fiat і BMW.

Відповідну публікацію розмістили на сторінці "Українські автомобілі" у Facebook.

У соціальній мережі розмістили дуже рідкісні та маловідомі кадри, в яких показали випробування автомобіля ЗАЗ-965, він відомий як "Запорожець".

ЗАЗ-965, фото: Instagram
ЗАЗ-965, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Варто зазначити, що такі випробування проходили в Радянському Союзі і про них мало хто знав.

Якщо звернути увагу на знімок, можна побачити дуже рідкісну ситуацію. Таким чином люди можуть бачити, як у далекому 1960 році у Запоріжжі проходили міжвідомчі випробування "Запорожця" разом із закордонними автомобілями Fiat 600 та BMW 600, які виступають аналогами один одного.

Потрібно приділити особливу увагу тому, що на фотографії в головній ролі виступає перша модель "Запорожця", яка стала дуже популярною на території Радянського Союзу.

ЗАЗ-965, фото: вільне джерело
ЗАЗ-965, фото: вільне джерело

Можна згадати, що перші моделі "Запорожця" офіційно почали випускатись у 1960-1963 роках. Але треба розуміти, що у 1961 році ці перші екземпляри випускалися у дуже лімітованій кількості. Повноцінне конвеєрне складання машин з'явилося лише у 1962 році.

У "Запорожця" є дуже багато відмінностей від інших автомобілів - двигун, який знаходиться в задній частині автомобіля та двері, що відчиняються проти руху.

Про цей радянський автомобіль ходять цілі легенди і вигадується багато анекдотів. Цей автомобіль – зірка міжнародного характеру.

Нагадаємо, що у сонячному Монако помітили "Волгу" на українських номерах.

Раніше ми повідомляли, що унікальна 40-річна Волга 24 та ГАЗ 21 , як у Юрія Гагаріна: раритетні авто, які просто валялися у лісах України.