Фахівці дали поради, як приготувати автомобіль до зими.

Про це повідомляє портал "Автоблог".

Зима - час коли відбуваються серйозні ДТП, тому дуже важливо підготуватися до цієї пори року, знизивши ризики. Є дуже багато параметрів, які слід враховувати під час підготовки свого автомобіля до зими.

По-перше, слід придбати спеціальну гуму. Якщо ви пересуваєтеся містом, то вам достатньо купити звичайні зимові шини, а для виїзду за місто варто купити шиповану гуму.

Скрін, відео YouTube зима
Скрін, відео YouTube зима

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Однією з проблемних зон автомобіля – акумулятор. При сильних холодах він може відмовити, і це часто відбувається у найнесподіваніший момент. Якщо вашому акумулятору більше 3-5 років, бажано його замінити.

Також варто перевірити акумулятор з коротким терміном служби. Перевірте дроти та клеми на знос і корозію. Якщо на клемах видно білий наліт, це корозія внаслідок дії акумуляторної кислоти.

Машини, фото "Спецкор"
Машини, фото "Спецкор"

Також замініть охолодну рідину на антифриз. Він захистить двигун від замерзання в холодну погоду, а також від перегріву під час спеки.

Важливо підтримувати в радіаторі рівну кількість води та антифризу, оскільки співвідношення 50:50 вважається оптимальним і запобігає замерзанню рідин при температурі майже до -40 градусів за Цельсієм.

Нагадаємо, що люди готові були продати квартиру за нього: унікальний Запорожець на движку Renault.

Раніше ми повідомляли, чому не можна залишати зарядне у розетці без телефону: українці ризикують щодня.