Батарейки - це дуже потрібна річ у будинку, особливо для українців, які сидять майже цілодобово без світла, адже їх можна використовувати для світильників та інших пристроїв. Однак у кожного знайдуться такі, що вже "віджили" своє та їх час викинути.

Дуже легко переплутати заряджені та розряджені батареї, тому у людей виникають складнощі з вибором – яку вибрати і не помилитися, адже перевіряти кожну, вставляючи у пристрій, буває дуже затратно за часом. Визначити, чи батарея заряджена, дуже просто.

Батарейки, фото з вільних джерел
Батарейки, фото з вільних джерел

Як перевірити батарейку на рівень заряду:

Візьміть батарейку (плюсом вгору) і впустіть її на рівну поверхню з висоти приблизно 10 см. Той елемент живлення, який ще не витратив свій заряд, розташовуватиметься вертикально.

Якщо з такої висоти батарейка падає на бік, то вона "порожня" і її час викидати. Якщо перед тим, як впасти, батарея трохи підстрибує, значить, вона заряджена наполовину. Якщо батарея без стрибків "мертво" стала вертикально, значить вона "повна".

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Цієї простої дії буде достатньо, щоб перевірити рівень заряду або його відсутність у батареї.

Батарейка, фото з вільних джерел
Батарейка, фото з вільних джерел

Раніше ми писали, найдешевший спосіб обігріти будинок без опалення та світла: обійдеться менш ніж у 20 грн.

Як повідомляв Знай.ua, для чого ще можна використовувати зубну пасту: ви про це і подумати не могли

Також портал Знай.ua писав, що температура в квартирі підскочить на кілька градусів: як збільшити продуктивність батарей, перевірені способи