Багато власників смартфонів припускаються помилок при зарядці свого гаджета, які можуть істотно скоротити тривалість служби батареї. Усього п'ять золотих правил допоможуть продовжити працездатність батареї, пише apostrophe.

При зарядці смартфона існує чимало нюансів, які можуть вплинути на стан батареї. Щоб пристрій працював нормально, потрібно дотримуватися всього п'яти правил.

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

Правило №1

Не залишайте смартфон заряджатися на всю ніч. В ідеалі гаджет потрібно від'єднувати від зарядного пристрою, коли рівень заряду досяг 100%. Якщо тримати гаджет на зарядці далі, відбудеться перезарядка. Для сучасних смартфонів це не суттєва проблема, адже в них використовуються спеціальні технології, що запобігають перезарядженню. Втім, ці технології поки що недосконалі, тому краще не залишати телефон на зарядці занадто довго.

Правило №2

Потрібно уникати занадто частої та неповної зарядки. Занадто часто заряджання пристрою може скоротити термін служби акумулятора. Тобто, не варто заряджати смартфон щоразу, коли заряд знизився на 10-15%.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

Правило №3

Неякісні та неофіційні зарядні пристрої краще не використовувати. Експерти рекомендують заряджати смартфон лише офіційними або сертифікованими зарядними пристроями.

Правило №4

Поки що телефон заряджається краще утриматися від його інтенсивного використання. Наприклад, краще не грати в ігри, адже тим часом смартфон сильно нагрівається і плюс до того виробляється тепло під час зарядки, що вкрай негативно впливає на акумулятор.

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

Правило №5

Не варто класти смартфон під подушку, доки він заряджається. У багатьох є звичка поставити телефон на зарядку і покласти на ніч під подушку, щоб було легко знайти. Робити цього не варто як мінімум тому, що при зарядці телефон нагрівається і тепло йому розсіювати. Під подушкою пристрій сильніше нагріватиметься, що псуватиме батарею. До того ж у деяких випадках може статися навіть спалах подушки.

Раніше портал Знай повідомляв, три нескладні способи: українцям показали, як прискорити роботу смартфона на Android.

Також наш портал інформував, не поспішайте відносити до ремонту: експерти показали, як почистити гніздо для зарядки смартфона.

Крім того, ми писали, відключати телефон необхідно: це продовжить термін служби вашого гаджета.