Фахівці зазначили, що є декілька помилок, яких припускаються українці, в разі "проковтування" банкоматом їхніх карток.

Експерти розповіли, що доцільніше зробити, щоб повернути карту та кошти на ній у найбезпечніший спосіб. Про це йдеться на сайті vn.20minut.

Банківська карта та банкомат. Фото: youtue
Банківська карта та банкомат. Фото: youtue

У жодному разі не відходьте від банкомата

Найперше, що не варто робити, це йти від банкомата. Адже буває й таке, що система може "одуматися" і видати кошти та картку, але забере їх хтось інший, якщо власника не виявиться поруч.

Також, не можна виключати й варіантів з шахраями. Суть схеми полягає в тому, що зловмисники за допомогою спеціальної накладки та клею перекривають відсік для видачі купюр. Гроші впираються у встановлену аферистами панель, банкомат завершує операцію. Коли клієнт відходить, щоб подзвонити, за цей час шахраї встигають забрати свою накладку разом з прилиплими до неї коштами.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

ПриватБанк, банкомат та термінал, фото: Знай.ua
ПриватБанк, банкомат та термінал, фото: Знай.ua

Варто знати, що якщо карта застрягла у банкоматі Приватбанку, то її клієнт більше не побачить. За процедурою, прийнятою у фінустанові, "чужі" з'їдені картки після вилучення з банкоматів утилізуються.

Заблокуйте картку

Варто зателефонувати на гарячу лінію банку, що видав картку та на всяк випадок заблокувати її.

Якщо банкомат з'їв не тільки картку, а ще й гроші, то питання будуть розв'язувати довго і нудно. Адже слід звірити кошти які після інкасації виявилися у банкоматі, з платіжними операціями які було проведено.

"Якщо ж такий надлишок з яких-небудь причин виявлений не буде, то гроші не повернуть. Більш того, банк-емітент може навіть виписати штраф за безпідставне оскарження операції", - зазначають у статті.

Як убезпечити себе від "витівок" банкоматів

  • Не використовуйте незнайомі банкомати.
  • Краще користуватися "рідним" банкоматом, тобто того банку, який випустив картку. Це може прискорити процедуру повернення коштів.
  • Не знімати великі суми за один раз.
  • Щоб не втратити картку, можна користуватися послугою зняття готівки "без картки", комісія за це не більше 2 грн.

Нагадаємо, ми писали, що клієнти Monobank не можуть сплатити за комуналку: гроші списуються, але йдуть у невідомому напрямку.

Як повідомляв "Знай.ua" чи не "загнувся" Пенсійний фонд? На відомство навісили майже всі соціальні виплати.

Також "Знай.ua" інформував, карти перестануть працювати: ПриватБанк попередив про проблеми.