Майбутню операційну систему Windows 12 від Microsoft очікує серйозні оновлення платформи, модернізацію ОС за допомогою ШІ, швидші оновлення та покращений захист.

Джерела, які мають доступ до Microsoft, зазначають, що компанія працює над новим проєктом під назвою CorePC, пише Рortaltele. Цей проєкт має на меті модернізувати платформу Windows за допомогою інновацій, подібних до Windows Core OS, але з упором на сумісність із застарілими програмами Win32. CorePC має модулі та налаштування, які дозволяють Microsoft налаштовувати різні "випуски" Windows з різними рівнями сумісності функцій і програм.

Windows 12.  Фото: Youtube
Windows 12. Фото: Youtube

Підхід Microsoft до CorePC полягає в тому, щоб деконструювати повний робочий стіл Windows у модульну адаптовану систему, зберігаючи підтримку застарілих програм і робочих процесів за потреби.

Цікаво, що Microsoft також досліджує "оптимізовану для кремнію" версію CorePC, зосереджуючись на можливостях штучного інтелекту та вертикально інтегрованому обладнанні та програмному забезпеченні, подібно до Apple Silicon.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Windows 12.  Фото: Youtube
Windows 12. Фото: Youtube

Розроблювані функції на основі штучного інтелекту включають підказки з урахуванням контексту, розпізнавання об’єктів і тексту в зображеннях і спеціальну апаратну підтримку для певних функцій штучного інтелекту.

Нагадаємо, ми писали, що столичні волонтери допомогли захисним встановити блок зв'язку на трофейну техніку.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям обіцяють присилати повістки у Viber та Telegram: технічно все готово — оновлено.

Також "Знай.ua" інформував, що Наталія Могилевська проговорилася про свій зв'язок із Дімою Монатіком.