Сучасні пристрої використовують безліч автоматичних процесів

Оновлені додатки, завантаження, фонові служби, все перераховане покращує роботу смартфона і спрощує нам життя. Однак через ці функції може витрачатися інтернет, інформує itechua.com

Пенсіонери зі смартфоном, скріншот: YouTube
Пенсіонери зі смартфоном, скріншот: YouTube

Експерти радять завжди відключати автозавантаження медіа в популярних месенджерах. Це дає змогу не витрачати трафік на непотрібні вам відео або фото. Ви можете самостійно вибрати, які повідомлення вам слід завантажувати та коли.

Якщо відключення не провести, ваш телефон завантажуватиме абсолютно всі медіа з будь-яких чатів. У більшості випадків це основна причина, чому швидко закінчується інтернет, а також забивається пам'ять телефону.

Смартфон. Фото: Youtube
Смартфон. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Два найпоширеніші застосунки, які "з'їдають" ваш трафік – це Telegram і WhatsApp. Якщо ви користуєтеся Telegram, то щоб вимкнути автозбереження, потрібно перейти в "вибрати "Дані та пам'ять". Тут можна повністю вимкнути автозбереження або налаштувати його для окремих чатів.

Для WhatsApp також потрібне відключення автозавантаження, щоб не витрачати зайвий трафік на непотрібні файли. Це можна зробити з розділу "Налаштування", потім вибрати "Дані та сховище" і дозволити автозавантаження винятково під час підключення до мережі Wi-Fi. Крім того, є можливість активувати функцію економії трафіку, але це може знизити якість завантажуваних файлів.

Смартфон / скріншот з відео
Смартфон / скріншот з відео

Важливо відключати автозавантаження медіа від різних каналів і групи, оскільки вони споживають велику кількість трафіку.

Крім того, слід відключити автозавантаження, щоб не витрачати трафік на привітання та інші непотрібні файли, наприклад, з робочих чатів. Не забувайте, що контроль над завантажуваними файлами допоможе зберегти трафік і уникнути зайвих витрат.

Нагадаємо, ми писали, як діяти, коли зник мобільний зв'язок і ні до кого не додзвонитися: легке рішення.

Як повідомляв "Знай.ua" сучасна ОС із ШІ, швидкі оновлення та кращий захист: що обіцяють для Windows 12.

Також "Знай.ua" інформував, як зберегти заряд акумулятора на телефоні на довше.