У своїй платіжній системі Google Pay компанія Google стикнулася з помилкою, яка призвела до непередбачуваних зарахувань на рахунки користувачів.

Численні користувачі поширювали інформацію про це у соціальних мережах та на форумах. Google намагалася повернути кошти, проте не відстежувала витрати тих, хто вже їх здійснив. Суми нарахувань варіювалися від 10 до 1000 доларів.

Більшість подробиць щодо цього інциденту розкрив дослідник Android Мішаал Рахман (Mishaal Rahman). Гроші були перераховані через програму винагород Google Pay Reward. Багато користувачів отримали значні суми грошей за "пробне тестування Google Pay Remittance". Зазвичай такі повідомлення надсилаються співробітникам Google або партнерам-тестерам, однак цього разу їх отримали звичайні користувачі.

Пізніше у Google зізналися у помилці, яка призвела до несанкціонованого зарахування коштів на рахунки користувачів. Компанія надіслала електронний лист користувачам з детальним описом помилки та інструкціями щодо її виправлення. У листі було зазначено про скасування нарахування, проте користувачам, які вже витратили кошти, Google дозволила залишити їх.

Раніше ми розповідали про: декілька рецептів, щоб полікувати смартфон, у якого забилась пам'ять

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадуємо: швидкість роботи Android можна легко збільшити

Також: українцям показали корисний додаток