Швидкісний інтернет є невід'ємною складовою життя сучасної людини. А який же домашній інтернет без Wi-Fi-роутера?

Спеціалісти прийшли до висновку що оптимальне розташування роутера - в центральній частині квартири, бажано в коридорі або в міжкімнатних просторах, щоб роутер міг "достукатися" до кожної кімнати.

Роутер "Укртелеком", скриншот: YouTube
Роутер "Укртелеком", скриншот: YouTube

Деякі люди бояться випромінювання від роутера, якщо його розташувати в центрі квартири, то таке місце позбавить вас переживань, адже випромінення як такого поруч зі спальними місцями не буде і Wi -Fi буде досягати кожної точки квартири.

Проводячи різні дослідження вчені спростували міф про сильне випромінювання роутерів, яке, ніби-то шкодить здоров'ю.

Якщо говорити про висоту на якій оптимальніше буде розмістити роутер, то краще буде розміщувати не на підлозі і не під стелею, а посередині — на рівні одного-півтора метрів від підлоги. Якщо ви поставите роутер на підлогу, чи розмістите його біля стелі, сигнал буде відбиватись від поверхонь, а додаткове відбиття зазнає втрат сигналу.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Wi-Fi роутер, скріншот: Youtube
Wi-Fi роутер, скріншот: Youtube

"Всі роутери, які поставляються і продаються на території нашої країни, сертифіковані. Є обмеження на максимальну потужність випромінювання домашнього Wi-Fi-обладнання: воно становить 100 мВт для діапазону 2,4 ГГц і 200 мВт для діапазону 5 ГГц. ... Сучасні роутери стандарту Wi-Fi 6 можуть автоматично зменшувати потужність своїх передавачів у моменти спокою, заощаджуючи електроенергію та знижуючи рівень випромінювання", - пояснюють спеціалісти.

Нагадаємо, ми раніше писали дешевше та безпечніше магазинних аналогів: як приготувати засіб для миття посуду в домашніх умовах

Як повідомляв портал "Знай.ua", не ускладнюйте собі життя: прості лайфхаки, які допоможуть швидко очистити дрібну тертку від залишків їжі.

Також "Знай.ua" писав, що оцінить кожна господиня: елементарний лайфхак, щоб речі у шафі завжди приємно пахли.