Вчені Європейського космічного агентства (ЄКА) оприлюднили результати нового дослідження, в якому йдеться про те, що місія на Марс повинна складатися виключно з жінок.

За їхніми даними, такий склад екіпажу дозволить заощадити десятки мільйонів доларів. Про це повідомляє виданняDaily Mail.

"Джеймс Вебб" запущений в космос, фото: Twitter
"Джеймс Вебб" запущений в космос, фото: Twitter

У космосі знаходилися 622 астронавти. З них, варто зазначити, лише близько 8% були жінками (72 особи). З усієї кількості астронавтів, яких відправило американське космічне агентство NASA – 355, лише 55 були жінками.

Тому вчені і провели дослідження з метою визначення найбільш підходящих астронавтів для першої місії на Марс. Виходячи з результатів, можна заявити, що на Червону планету мають потрапити лише жінки. Принаймні протягом перших польотів. За даними вчених, це буде найраціональніший варіант із використанням ресурсів.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ретроградний Марс. Фото: скриншот з відео
Ретроградний Марс. Фото: скриншот з відео

Вже зараз відомо, що місія на Марс може зайняти не один і два місяці. Це щонайменше 7 місяців польоту в один бік. Тому тривалість всього дійства може становити до двох років. Хоча термін може збільшитися. Якщо на Червону планету полетять чотири астронавти (і всі вони будуть жінками), вдасться заощадити до 1,7 тонни їжі (близько 100 мільйонів доларів), місце на борту, до 60% кисню, 17% води. І взагалі, в середньому, споживання життєво важливих ресурсів має скоротитися десь на 30%.

Нагадаємо, на Сонці вибухнула незвичайна пляма: Землю накриє хвиля потужної магнітної бурі

Як повідомляв "Знай.uа", спалах над Києвом: що саме вибухнуло і чи існує загроза

Знай.ua писав, вчені розповіли, що надіслали повідомлення до НЛО і отримають відповідь вже в 2029 році: "Це знаменита ідея Карла Сагана"