На Тернопільщині після карантину запрацювали ринки. Рішення про відкриття таких об’єктів було надано владою тільки після того, як з’явилися екрани та санітайзери, покупці могли зберегти дистанцію один між одним. Крім того, влада продовжує контролювати виконання цих умов.

Чергові перевірки ринків Тернополя и області показали, що на 8 з 13 об’єктах правила не виконуються. Люди скупчуються біля прилавків, маски не вдягаються належним чином. Про це повідомила речниця Держпродспоживслужби в області Наталя Гресько, пише Медіатор.

Роботу ринків перевірили інспектори Держпродспоживслужби та правоохоронці. Якість продукції, яку реалізують продавці перевіряють фахівці лабораторії ветсанекспертизи.

Ринки на Тернопільщині можуть закрити Фото: скріншот

На даний момент в області працюють ринки у Бережанах, Чорткові, Кременці, Борщеві, Бучачі, Підволочиську, Козові, Заліщиках, ще три – в Тернополі.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

У перший же день у Бережанах зафіксували стихійну торгівлю біля ринку. З цього приводу міський голова та керівник міського відділу поліції отримали листи з проханням усунути ці недоліки. Інших порушень не було виявлено.

Також порушення були виявлені на ринку у Кримінці. Агропродовольчий ринок ТОВ «МОНТЕРО» не відслідкував дотримання дистанції між покупцями, а також не було розмітки між торговельними місцями.

Ринок у Козові запрацював с початку травня, але і тут були виявлені порушення – відсутні санітайзери для рук, а також покупці не дотримуються відстані між собою і немає відстані 3 метри між продавцями. Були виявлені скупчення покупців і стихійна торгівля поза межами ринку.

У інших містах також були виявлені порушення, але вони були незначними і керівництво ринків їх швидко усунула.

Нагадаємо Знай писав, що у Львові запрацював ринок "Вернісаж".

Також Знай повідомляв, що у Києві з 22 травня послаблять карантин.

Нещодавно Знай передавав, що у Запоріжжі в торгівлю потрапила українська і турецька черешня.