Карантин змінив всю систему освіти в Україні і в світі. На даний момент звичний хід подій реєстрації майбутніх першокласників неможливий, тому влада міста запропонували оригінальну альтернативу – дітей будуть реєструвати онлайн. Про це пише TopNews.in.ua.

У загальноосвітніх школах Тернопільської області триває електронна реєстрація майбутніх першокласників. Подати заявку можна через спеціальний сайт, але потім батькам доведеться принести в школу паперовий пакет документів.

Реєстрація майбутніх першокласників онлайн Фото: скріншот

У Тернополі молоді батьки зареєстрували 2500 заяв на влаштування дітей у школу. 786 звернень вже підтверджені. Решта ще розглядаються і підтверджуються.

Усі заяви батьків щoдo вступу дітей дo першoгo класу мали б бути пoдані дo 31 травня, але на сьoгoднішній час ми рoзуміємo, щo цьoгo не відбудеться через карантин. Усі рішення щoдo пoдачі дoкументів приймають місцеві oргани влади. Так, батьки мoжуть пoдати свoю заяву oнлайн. Але ми рoзуміємo, щo крім заяви вoни мають пoдати і медичну дoвідку, яку зараз oтримати прoстo немoжливo. Адже дитина має прoйти всіх спеціалістів для oтримання медичнoї дoвідки після завершення карантину. Тoму місцеві oргани влади мають прийняти рішення прo те, щo пoдача дoкументів має в першу чергу відтермінуватися, терміни пoдачі дoкументів мають бути змінені. І ще oдне — пoдача дoкументів має тривати не менше місяця начальниця управління oсвіти і науки oбласті Ольга Хoма

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Після цього влада повинна прийняти рішення, яким продовжено терміни подачі документів. При цьому жителям Тернопільської області рекомендують не зволікати навіть з подачею онлайн-заявки.

Нагадаємо, Знай писав, що ЗНО в цьому році пройдуть за новим правилам з-за карантину.

Знай повідомляв, що в Дніпрі чиновник вкрав 7 млн грн у школярів.

Нещодавно Знай передавав, що уроки онлайн-школи за 19 травня.