Іван Марчук – видатний український художник, який народився 84 роки тому, 12 травня, у селі Москалівка на Тернопільщині. Із Днем народження генія вітали не лише співвітчизники, але й закордонні шанувальники.

Роботами майстра захоплюються в усьому світі, він є лауреатом Національної премії України ім. Шевченка, почесним громадянином Києва та Тернополя.

На малій Батьківщині художника, у Ланівцях, працюють над створенням його музею. Розташувати його планують на першому поверсі колишнього кінотеатру «Супутник».

У Києві музей Івана Марчука мав з’явитися ще 15 років тому – 2005 року на Андріївському узвозі навіть заклали капсулу на місці, де мала розміститися майбутня споруда, проте далі планів справа не пішла.

Художник не полишає творчості, продовжуючи творити, не зважаючи на поважний вік.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

День народження художника Івана Марчука

84 роки тому на Тернопільщині народився Іван Марчук. Сьогодні живописця шанують і на Батьківщині, й у світі. Про лауреата Національної премії України ім. Шевченка, почесного громадянина Києва й Тернополя у нашому відео. Нагадаємо, в Ланівцях на Тернопільщині, планують створити музей цього геніального художника. «Наразі представлена перша концепція, яку, до речі, розробили самі ланівчани. Планується, що музей розташують на першому поверсі колишнього кінотеатру «Супутник», - розповів Суспільному директор Лановецької міської комунальної установи «Культурний центр народного художника України І. С. Марчука» Юрій Матевощук. Ще 2005 року всесвітньо відомому художникові мали створити музей на Андріївському узвозі в Києві. Навіть заклали капсулу на місці майбутньої споруди, однак музею досі нема. Перший музей Івана Марчука зробили його земляки в рідній Москалівці в 2010 році. У цьому відео використані кадри проєкту Ukraїner з фільму "Хто такий Іван Марчук?" та фрагменти зі зйомок Лановецької райдержадміністрації.

Geplaatst door Суспільне Тернопіль op Dinsdag 12 mei 2020

«Як гарно, фантастично! Здоров'я та довгих років життя і творчості», «Витончене бачення світу!!! Многія літа Вам!!!»», «Тішить, що визнаний генієм за життя», - - вітають українці художника.

«Колись він сказав, що інколи жалкує, що повернувся в Україну тому, що 30% населення її люто ненавидять, 50%-м все одно, і тільки 20% є патріотами. Це було сказано років 15 тому, але як точно», - додає дехто.

Нагадаємо, раніше 115 років з дня народження Сальвадора Далі: що геній сюрреалізму розповідав про себе.

Як повідомляє портал "Знай.uа" Художник перетворює харчової сміття у твори мистецтва. Його фантазія не має меж. Завдяки своїй творчості він став популярним в мережі.

"Знай.uа" писав, що Портрет інтернет-зірки прикрасив стіну будинку під Одесою: яскраві фото доброзичливою морди.