63-річний житель села Малі Загайці Шумського району помер від коронавірусу. Однак дружина загиблого стверджує, що причиною смерті стала недбалість лікарів. Про це розповіли у виданні "Прикарматье Online".

Микола Ковалик помер від COVID-19 після чого його дружина, Валентина Ковалик записала відео, де розповіла, як лікували чоловіка, перевозили з міста у місто та відпустили додому, де він і провів останні дні.

Жінка розповіла, що її чоловік два рази на рік (навесні і восени) хворів на бронхіт, тому з нього все і почалося. Валентина зателефонувала до сімейного лікаря, однак медики відмовилися обстежувати Миколу, оскільки не мають захисних костюмів. Через кілька днів до хворому довелося викликати "швидку", яка доправила його в Шумську лікарню.

Валентина дала Миколі пляшку води перед поїздкою в лікарню. Пізніше, коли вона закінчилася, хворому принесли теплий чай, але води не давали до самого ранку.

"Він мені по телефону сказав: "Я з вечора ще нічого не пив, я дуже хочу пити". До 9 години ранку він кликав медперсонал, але ніхто до нього не приходив... лікували як скотину", - розповіла Валентина.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Пізніше чоловіка перевезли в Кременецьку лікарню, потім в Тернопіль, а потім відпустили додому. У той же час Валентину зовсім не перевіряли на наявність коронавірусу.

"Якщо він коронавірусний, чому його виписали додому? Я вважаю, що це помилка медиків, якби була прийшла медсестра або сімейний лікар, я б купила вам костюм, але ви цього не зробили", - додала дружина загиблого.

Після смерті Миколи, до Валентині не приходив ні сімейний лікар, ні поліцейські.

"Коли він помер, не приїхали ні міліція, ніхто, сімейний лікар знав, і сказали, щоб я прийшла за довідкою. Коли я зателефонувала другий раз, він сказав, я вже не знаю, що писати, від чого він помер", - сказала Валентина Ковалик.

Валентина Ковалик, кадр з відео

Нагадаємо, раніше у Тернополі молоді люди побили підлітків за цигарки.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Україні знижується кількість хворих коронавірусом.

Також Знай.uа" писав, що під Тернополем дружина зробила "харакірі" чоловікові.