Карантин ввів всю країну в стан анабіозу і змусив застигнути всі виробництва і навіть бізнес. Це стан позначилося на цінах на продукти. Відразу після оголошення про закриття всіх торгових, виробничих підприємств і бізнесу почалася паніка і українці кинулися скуповувати продукти харчування.

В результаті ціни істотно зросли. Телеканал Т1 розібрався, як йдуть справи з цінами в Тернополі після скасування частини обмежень. Ціни поповзли вгору в результаті того, що закрили головних конкурентів – ринки. Цей факт підтверджують і тернополяни. Городяни кажуть про те, що раніше вони ходили за м'ясом і овочами на ринки, а зараз все доводиться купувати в магазинах. Власники продуктових крамниць почали спекулювати і підвищили ціни на продукти.

Ціни на продукти на Тернопільщині Фото: скріншот Т1

Крім того, тернополяни звернули увагу на те, що за покупками стали ходити частіше, ніж у докарантинное час. Вони пояснили, що вся сім'я вдома і хочеться їсти часто і всім, тому походи в магазини почастішали з одного разу на тиждень до 3 разів. Щоразу на одну людину витрачається близько 500 гривень в середньому.

Підвищення цін тернополяни відчули на фруктах (лимон, імбир), молоко, хліб, крупи, кисломолочні продукти. Також ціни зросли на м'ясо, цукор, макаронні вироби.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Начальник відділу збору даних статистики цін головного управління статистики у Тернопільській області Ольга Колодій розповіла, що зріс індекс цін на продукти харчування і безалкогольні напої виріс на 1,4%. Гречка подорожчала на 19,8%, яйця-на 12,6%. Також співробітники статистичного відділу зафіксували зростання цін на фрукти та інші крупи.

Нагадаємо, Знай.uа писав, що на Тернопільщині виявили курятину з сальмонельозом.

Також Знай.uа повідомляв, що на Тернопільщині запустили міжміський транспорт після карантину.

Нещодавно Знай.uа передавав, що на Тернопільщині натовп ринув на ринок після карантину.