На Тернопільщині мишей звинуватили в поїданні запасів зерна на сотні мільйонів гривень. Про такі втрати повідомив радник міністра МВС Михайло Апостол повідомив на своїй сторінці Facebook.

Інцидент зафіксували під час аудиторської перевірки Держрезерву. Як з'ясувалося, недостача зерна потягнула на рекордні 800 мільйонів гривень. Під час перевірки стало відомо, що миші з'їли 2700 вагонів зерна, які повинні були перебувати на зберіганні в Держрезерві.

Зникнення зерна пояснили дуже оригінально Фото: скріншот

Інформації про збитки і нестачі підтвердив і колишній керівник держрезерву Ярослав Погорілий. Як виявилося ненажерливі миші пробралися навіть у структуру Держрезерву в Чорткові на Тернопільщині. В цьому регіоні гризуни дочиста з'їли зерно, яке б помістилося в 150 залізничних вагонах.

Варто відзначити, що в Україні весна видалася дуже складною в 2020 році. Перша половина весни була дуже сухою, а у другій половині на країну вилилися рекордні обсяги вологи. Також у травні в деяких регіонах країни фіксувалися заморозки. У результаті багато посіви просто були знищені природою. Експерти вже зараз прогнозують суттєве подорожчання овочів і фруктів цим літом.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

У розпал пандемії коронавіруса у аграріїв розпалюються інші проблеми. Посіви знищує не тільки погода, а й шкідники. Також експерти повідомили, що зима та весна 2020 року негативно позначаться на врожаї, так як умови були дуже складними, а природа не дала Україні снігу і дощів в зимовий період.

Нагадаємо, Знай писав, що продуктовий кошик подорожчає вже влітку 2020 року.

Знай повідомляв, що аграрії розповіли, з якими труднощами зіткнулися навесні і взимку 2020 року.

Нещодавно Знай передавав, що в україні назріває дефіцит хліба.