Дощі можуть не тільки знищити посіви українців, але й призвести до повеней в західних регіонах України. У Державній службі надзвичайних подій попередили про те, що з-за проливних дощів рівень води у Дністрі та Бузі може піднятися до критичної позначки.

На сайті ДСНС вже опубліковано повідомлення, що рівень води в річках підвищиться і вода затопить заплави річок. Паводки з-за дощів можуть відбутися в Тернопільській області на посту Заліщики. Також очікується підвищення рівня води у річці Західний Буг у Львівській та волинській областях.

"В зв'язку з розвитком та формуванням дощового паводку очікується вихід води на заплаву 2-3 червня на р. Дністер - пост Заліщики (Тернопільська область), 3-5 червня на окремих ділянках річок басейну Західного Бугу (Львівська, Волинська обл.)", - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що західні регіони України вже відчули на собі всю міць стихії. На Франківщині вже зафіксовано подтовлпение заплав. Рятувальники зафіксували істотне підвищення води до 2 метрів на окремих ділянках.

Така ж ситуація і на Львівщині. В області можуть вийти з берегів і підтопити житлові будинки річки. В Сяні і Днистре вода підніметься на 1,5 метра. Місцеві спастели також попередили жителів про можливі підтопленнях.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що на Франківщину насуваються повені підйом води в річках.

Знай повідомляв, що на Львівщині очікуються паводки через зливи.

Нещодавно Знай передавав, що на Львівщині діти посадили картоплю на дорозі і вимагали у місцевої влади заасфальтувати її.