Школярі та студенти Тернопільщини будуть їздити в громадському транспорті безкоштовно. Про це повідомили у міській раді Тернополя. Такі привілеї отримають учні профтехучилищ і технікумів. Всі учні і студенти будуть їздити безкоштовно навіть на вихідних днях.

Проте безкоштовний проїзд, за словами мера Тернополя Сергія Надала, зможуть скористатися молоді люди, які мають учнівську «картку тернополянина». Цим привілеєм можна буде скористатися в комунальному транспорті – тролейбусах і автобусах.

В тому числі, з використанням учнівської «карти тернополянина» можна проїхати безкоштовно маршрути автобусів №№ 1а, 4, 6, 6а, 9, 21, 23, 29, 31, 32, 35.

Мер Тернополя Надал дозволив студентам і школярам їздити безкоштовно Фото: скріншот

При цьому нещодавно у Тернополі розгорівся скандал через те, що водій маршрутки відмовився вести дитину і вигнав його під дощ, прикрившись заборонами карантину. Батьки хлопчика запитали у місцевої влади, але вони залишилися без відповідей.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Варто нагадати, що на Тернопільщині в одній зі шкіл протікає дах, а також є безліч інших проблем. Місцева влада нарешті звернула увагу на навчальний заклад і зібрали нараду з цього питання. Перед учнями та вчителями з'явилася слабка надія, що з 1 вересня вони зможуть прийти в чисту і суху рідну школу.

Більш складна і масштабна ситуація розвернулася на Франківщині. Там одну із сільських шкіл буквально «з'їв» грибок. Будівлю було побудовано в 70-ті роки, але з порушеннями. За словами директора школи були неправильно спроектовані і влаштовані системи подачі і відведення води, а також зливові стоки. Протягом останніх років грибок захопив усі приміщення першого поверху і постало питання про капітальний ремонт будівлі, на який потрібно 30 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що на Тернопільщині відремонтують школу, в якій тече дах.

Знай писав, що під Франківському школу "з'їв" грибок.

Нещодавно Знай передавав, що в Тернополі дитини маршрутник вигнав з автобуса під дощ.