На Тернопільщині погода зміниться в кращу сторону в найближчі дні. У регіоні потеплішає, але дрібні дощі не покинуть область. Про це розповіли синоптики з Тернопільського гідрометцентру.

Вже в найближчі дні температура на Тернопільщині підніметься до 17-22 градусів з плюсом. Однак вночі все ще буде триматися 5-10 градусів тепла. Вже у вихідні дні стовпчики термометрів піднімуться до річних показників і сягнуть 28 градусів.

При цьому синоптики попросили мешканців Тернопільщини не розслаблятися і не забувати про парасольках. В регіоні до кінця тижня збережеться дощова погода. В Укргідрометцентрі передбачили, що дощі збережуться до кінця червня.

Не так давно в ДСНС зробили попередження для жителів західних областей України та Тернопільщини зокрема. Рятувальники розповіли, що дуже сильні дощі йдуть не тільки в Україні, але і в сусідніх країнах, тому рівень води в річках західного регіону може дуже сильно підвищитися, що загрожує підтопленнями прилеглих територій.

У річках Дністер, Західний Буг та інших рівень води підвищився від 30 см до 2 метрів на окремих ділянках. Зокрема, рятувальники попередили, що ситуація може різко змінитися в період з 3 по 5 червня.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нещодавно синоптики також обіцяли Тернопільщині опади і прохолодну погоду, яка зараз продовжує царювати в регіоні. У зв'язку з цим мешканців області попросили не забувати парасольки і дощовики.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в ДСНС розповіли про можливе підвищення рівня води в річках Західної України.

Знай писав, що синоптики розповіли, якою буде погода на Тернопільщині.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині пройшла гроза з градом і знищила посіви.