На Тернопільщині за останню добу зафіксовано 20 випадків укусів кліщами людей. Місцеві жителі звернулися за медичною допомогою 9 червня. Про це пишуть Тернополяни з посиланням на Тернопільський обласний лабораторний центр.

Як виявилося, кліщі вкусили 20 жителів. Ще 8 людей постраждали від укусів тварин, чотирьом жителям Тернопільщини поставили діагноз «гастроентероколіт». Два жителя регіону підхопили вітрянку. Ще по одному жителі Тернопільщини підхопили харчову токсикоінфекцію, педикульоз, туберкульоз, гепатит С.

Кліщі атакували тернополян Фото: скріншот

протягом 2019-2020 року зима була аномально теплою, а весна – сухий. У цей період кліщі відчували себе дуже комфортно і з ранньої весни почали атакувати українців. Фахівці розповіли, чим небезпечні укуси кліщів. В першу чергу ці комахи можуть занести інфекцію – бореліоз і енцефаліт. Медики рекомендують звертатися за допомогою, якщо на шкірі є ознаки укусу кліща.

Варто відзначити, що в Тернополі та області проводять активну роботу по знищенню небезпечного рослини – борщівника Сосновського. Це рослина небезпечно своєю здатністю обпалювати шкіру і людини при контакті з нею. Начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський попросив тернополян і жителів області надати інформацію, де ця рослина відчуває себе комфортно, щоб фахівці його знищили.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, Знай повідомляв, які поширюють хвороби кліщі і як від них уберегтися.

Знай писав, що в Тернополі борються з борщівником Сосновського.

Нещодавно Знай передавав, що в Запоріжжі весни активізувалися кліщі.