У Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка встановили дезінфікуючі рамки. Пристрої були куплені на гроші Фонду протидії пандемії коронавіруса, який був створений при університеті. Про це пише Терен.

Дезінфікуюча рамка у ВУЗі Тернополя Фото: Терен

Кошти на такі пристрої збирали викладачі та інші працівники університету. Вони перерахували гроші на рахунок Фонду. В результаті університет закупив рамки і дезінфектори, які були встановлені в приміщеннях навчальних корпусів і гуртожитків.

У цілому навчальний заклад закупило 10 дезінфікуючих рамок. Пристрої запрацюють на повну потужність, коли студенти вийдуть на навчання з карантину.

Дезінфікуюча рамка у ВУЗі Тернополя Фото: Терен

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Незважаючи на послаблення карантину студенти залишаються на карантині і здають сесію у дистанційному форматі.

Варто відзначити, що в Тернополі, як і по всій Україні діє адаптивний карантин, під час якого місцеві власті вирішують самостійно, як перешкоджати поширенню хвороби. З недавніх пір в області відкрили ресторани та кафе. Вони приймають відвідувачів тільки на літніх майданчиках. За дотриманням карантинних заходів стежать фахівці Госпродпотребслужбы. В черговий раз вони зі співробітниками поліції провели перевірку ресторанів Тернополя. 107 закладів громадського харчування потрапили на очі перевіряючим, з яких 27 були закриті.

Крім того, в країні продовжує діяти обов'язковий масковий режим. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів українцям, як правильно носити маски і користуватися санитайзерами для рук. Він зазначив, що більшість це роблять неправильно, що сприяє поширенню захворювання.

Нагадаємо, Знай писав, що тернопільські ресторани перевірили на наявність порушень карантину.

Знай повідомляв, що незважаючи на карантин на Тернопільщині розпочався призов в армію.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині перевірили ринки і зафіксували безліч порушень.