На Тернопільщині зафіксували спалах африканської чуми свиней. Випадок зараження домашніх тварин зафіксовано в господарстві в селі Раслава Кременецького району. Про це повідомили в Госпродпотребслужбе Тернопільській області, передає Тернопіль.

На даний момент розроблений план дій щодо ліквідації вогнища африканської чуми свиней. Також визначені межі епізоотичного вогнища, зон спостереження та захисту. В самому вогнищі інфекції вживаються всі заходи для локалізації інфекції та недопущення розповсюдження збудника цієї небезпечної для худоби захворювання.

АЧС на Тернопільщині Фото: скріншот

Варто відзначити, що африканська чума свиней вражає тварин не тільки в Україні, але і по всьому світу. У Північній Кореї влади забракували 47 тисяч свиней, які були заражені АЧС. Тварин знищили, а кров потрапила в річку, яка стала криваво-червоною. У річці кров виявилася через рясні зливи, які пройшли в регіоні поховання хворих тварин. Однак кістки й інші залишки тварин залишилися у скотомогильнику.

В Україні ж скотомогильники можуть бути несанкціонованими. Одне з таких місць виявили під Львовом. У львівській області виявили 100-метровий рів, в якому були скинуті нутрощі, кістки і трупи тварин. Вони розкладалися на відкритому повітрі, а поруч був припаркований мікроавтобус з ще однією партією останків.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в Північній Кореї річка забарвилася в червоний колір від крові вбитих тварин.

Знай повідомляв, що під Львовом виявили рів і автобус з останками тварин.

Нещодавно Знай передавав, що в Харкові зареєстрували випадок малярії в одного з студентів.