у Тернопільській області В селі Йосипивка помер учасник ОУН-УПА Чоловський Михайло Іванович. Сьогодні 11 червня з ним попрощалися рідні та близькі.

Про смерть воїна УПА йдеться в повідомленні Зборівської районної державної адміністрації, розміщеному у Facebook. У повідомленні немає інформації про те, коли і від чого помер воїн ОУН-УПА.

Помер воїн УПА Фото: скріншот

Варто відзначити, що за останні місяці цей світ покинули відомі воїни УПА, які внесли особливий внесок у розвиток повстанського руху України і в боротьбу за незалежність України в часи Другої світової війни. На Тернопільщині нещодавно пішла в інший світ Марія Штепа. Жінка була легендарної зв'язковий УПА. Її сил вистачило не тільки на підтримання зв'язку між воїнами-повстанцями, але і на пропаганду української державності після повернення з таборів, куди її помістили комуністи.

Марія Штепа продовжила боротьбу і проводила велику громадську роботу на малій батьківщині. Вона спілкувалася з дітьми і розповідала їм про боротьбу, а також звеличувала держава Україна.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Крім того, на Львівщині нещодавно пішов з життя Олесь Гуменюк. Чоловік помер, коли йому було 94 роки. Він був ветераном УПА, головою Львівського крайового братства ветеранів національно-визвольної боротьби. В його житті також були табори, тортури і знущання. 15 страшних років він провів у сталінських ГУЛАГах.

Нагадаємо, Знай писав, що на Тернопільщині померла легендарна зв'язкова УПА Марія Штепа.

Знай повідомляв, що у Львові помер воїн УПА Олесь Гуменюк.

Нещодавно Знай передавав, що воїну з дивізії "Галичина" виповнилося 98 років.