На Тернопільських ринках ягідний сезон у самому розпалі. Полуниця і черешня заполонили прилавки. Найпопулярнішими є полуниця з Закарпаття і черешня з Мелітополя, повідомляє Сорока.

Ціни на ягоди не такі, як були в минулому році. Продавці пояснюють подорожчання несприятливими умовами навесні. Погода спочатку засушила все навколо, а потім залила дощами і навіть заморозила. Крім того, продавці вважають, що вплинули на ціни та карантинні обмеження.

Одна з продавщиць на ринку Тернополя показала, що полуниця коштує 65 грн за 1 кілограм, а черешня – 85 грн. Однак вона зазначила, попит на ягоди є. Люди купують ягоди собі і дітям.

Полуниця і черешня на ринку Тернополя Фото: Сорока

Найчастіше тернополяни купують полуницю, так як вона дешевше поки що черешня. При цьому продавець зазначила, що урожай невдалий, так як дощі та град стали причиною розтріскування ягід. Полуниця ж побита градом та сильними опадами.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варто відзначити, що ще кілька днів тому в Мелітополі ягоди черешні коштували дорожче ананасів. Цей факт зафіксували місцеві активісти. Перша черешня коштувала 114 грн за кілограм, а ананас - 91 грн. Це здивувало украинцеви змусило засумніватися, що черешні в цьому році будуть доступними річним фруктом. На даний момент на ринках країни черешня коштує близько 80-90 грн за кілограм, що в 1,5-2 рази дорожче, ніж в минулому році.

Нагадаємо, Знай писав, що в Мелітополі з'явилася черешня, яка дорожче ананасів.

Знай повідомляв, що на Харківщині показали захмарні ціни на полуницю і черешню.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі полуниця і черешня продаються за космічними цінами.