На Тернопільщині скончалься художник, картини якого відомі далеко за межами України. Ніл Зварунчик пішов з життя на 76 році життя. Він був майстром народних художніх промислів. Про це повідомили на сайті Кременецької міської ради.

Місцеві чиновники висловили співчуття рідним і близьким, а також тим, хто знав і цінував творчість Ніла Зварунчика. Про художники відгукуються, як про добру та чуйну людину, про справжнього майстра своєї справи.

Ніл Зварунчик Фото: Сорока

Картини Нілу Зварунчика були відомі не тільки в Україні, але й далеко за межами країни. У 2005 році художник отримав міністерську відзнаку за досягнення в розвитку культури і мистецтва.

Варто відзначити, що на Тернопільщині сьогодні 12 червня повідомили про те, що пішов з життя вчений і викладач Віктор Іванович Солтисюк. Він помер після тривалої боротьби з важким захворюванням. Його знали, як людини, що хворіє своєю справою. Все своє життя він віддав науці і став кандидатом технічних наук, доцентом кафедри машиновикористання і технологій у сільському господарстві Бережанського агротехнічного інституту.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Також днями з життя пішов і вояк УПА. Він жив в селі Йосипівка, а свою молодість віддав Україні та становлення її державності. На жаль, більше інформації про цей патріоті немає.

Нагадаємо, Знай писав, що на Тернопільщині помер вчений і викладач, що вніс величезний внесок у розвиток сільського господарства України.

Знай повідомляв, що на Тернопільщині попрощалися з вояком УПА і патріотом.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині простиились з ветераном поліції.