На днях у Тернопільському обласному лабораторному центрі зафіксували черговий антирекорд. Область вийшла на передові позиції не лише по захворюванню коронавірусом, але і за кількістю укусів кліщів. Про це пише Терен.

З 9 червня в Лабораторний центр 120 чоловік принесли комах, які були видалені з їх шкіри. У загальній складності в Центр звернулися 700 осіб, яких з початку 2020 року покусали кліщі. Звернення з проханням перевірити комах були зафіксовані в лютому цього року.

Пік активності кліщів припадає на період з травня по червень, тому зараз фіксується найбільша кількість звернень. В червні вже зафіксовано антирекорд – 122 укусу за один день. Такий коментар дала лікар-паразитолог Олена Авсюкевич.

Кліщі покусали тернополян Фото: скріншот

В середньому до паразитологам щодня звертаються 40-50 жителів Тернопільщини. Всіх комах перевіряють на наявність збудників хвороби Лайма та інших захворювань. Медик також зазначила, що на Тернопільщині найпоширенішим наслідком укусу кліща є хвороба Лайма – це 10-12 випадків від загальної кількості всіх укусів. З початку 2020 року в регіоні виявили 21 осіб, які інфікувалися цим захворюванням.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Крім того, Авсюкевич розповіла про симптоми хвороби Лайма. В першу чергу у людини запалюється місце укусу, а потім підвищується температура і починають неврологічні появи – пошкодження опорно-рухового апарату та інші. Якщо людину вкусила інфікований кліщ, то лікар відразу ж призначає медикаментозне лікування.

Нагадаємо, Знай писав, що нещодавно на Тернопільщині було зафіксовано 20 випадків укусів кліщами.

Знай повідомляв, що кліщі переносять смертельні захворювання, симптоми яких необхідно знати.

Нещодавно Знай передавав, що в Запорізькій області почався пік активності кліщів.