У Тернополі активісти запропонували громадськості продовжити акцію, яка була запроваджена у минулому році. Минулорічна акція по допомозі безпритульним тваринам у період літньої спеки отримала популярність, тому цього літа активісти попросили жителів виставити ємності з водою для котів і собак на вулицях та біля будинків.

Вони відзначили, що бездомні тварини не можуть сказати про те, що їх мучить спрага і голод, а в літню спеку це особливо небезпечно для життя. Тому люди повинні просто залишити в доступних місцях ємності з водою.

Такі поїлки для тварин варто розміщувати в тінистих місцях, щоб тварини могли напитися прохолодною водою і відпочити від спеки. Акція #ВодуТваринам отримала широку популярність в Україні в минулому році. У Тернополі до неї приєдналися не тільки жителі міста, але й організації.

Бездомних тварин напоїли в Тернополі Фото: скріншот

Активістка Чеховська Людмила розповіла, що для тварин краще наливати воду в металеві ємності або ж з безпечного пластику. Якщо ж вода наливається в звичайний пластик (обрізана пляшка або бутель), то такі ємності краще ставити в тіні, щоб вони не віддавали у воду хімічних речовин, небезпечних для тварин і людей.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Карантин змусив людей покинути багато установ і навіть вулиці міст. Замість людей туди вийшли тварини. У Запоріжжі на території місцевої школи помітили цілу родину їжаків. Їжачиха-мама з усією серйозністю вигулювала свій виводок маленьких їжачків.

Нагадаємо, Знай писав, що в Запоріжжі на території школи під час карантину оселилися єжи.

Знай повідомляв, що в США кошеня ув'язався за собакою і знайшов собі будинок.

Нещодавно Знай передавав, що хаскі і чихуахуа знайшли одне одного навіть через кілька років після розлуки в притулку.