На Тернопільщині відзначив 70-річний ювілей духівник Тернопільсько-Бучацької єпархії Православної Церкви України о. митрофорний протоієрей Володимир Прастак. Ця людина є, до всього іншого, і настоятелем храму в селі Біла, пише ОбласТь.

В честь цієї події у храмі, де отець Володимир є настоятелем, відслужили подячну архиєрейську літургію. Також в цей день він відзначив і 37-річчя своєї духовної діяльності. Очолював святкову літургію архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон.

Під час служби архієпископ Тихон привітав отця Володимира з благословення митрополита Єпіфанія, а також подякував за заслуги перед ПЦУ і віруючими, а також передав орден. У завершенні літургії отця Володимира привітали присутні в храмі віруючі і священнослужителі.

Варто нагадати, що в Тернополі жителів і гостей міста покликали на чашку кави з священиком – волонтером і блогером. Так стартував проект «Кава з волонтером», який був ініційований благодійним фондом «Галицька громада». До проекту приєднався відомий священик-блогер з села Білозірка Лановецького району Олексій Філюк.

Крім того, стало відомо, що на Львівщині побудують «український Афон». На горі Пікуй в Карпатах повинна з'явиться незабаром каплиця. Ідея народилася у місцевого священнослужителя, а паства її підтримала.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, Знай повідомляв, що священник з Тернопільщини візьме участь у благодійному марафоні.

Знай писав, що в Карпатах з'явиться каплиця на горі Пікуй.

Нещодавно Знай передавав, що Кропивницького поліція затримала священика при спробі розкопати могилу.