У Тернополі рятувальники займаються очищенням парків міста від змій. Зокрема, співробітники ДСНС працюють у парку Топільче. Роботи були розпочаті після звернення кількох тернополян за допомогою, пише Терен.

Інформація про наявність змій у парку відпочинку городян дійшла до КП «Об'єднання парків культури і відпочинку». Там повідомили, що до них не надходило повідомлень про наявність плазунів у парку Топільче. Крім того, керівник комунального підприємства Микола Лесів зазначив, що поки немає фахівців, які б змогли відловити змій.

У парках Тернополя ловлять змій Фото: скріншот

Проте в комунальному підприємстві вирішили не чекати фахівців, а звернутися в ДСНС. Тому в парк прибули рятувальники, які працюють над виловом плазунів і потім їх випустять у безпечному для них місці і подалі від житла людей.

Місцевий біолог і завідувач кафедри тернопільського університету ТНПУ Василь Грубінко розповів, що змії в цю пору року активно розмножуються, а в цьому році активність пояснюється і тим, що тривалий період часу йдуть опади. Висока вологість і тепла погода сприяють активній життєдіяльності змій. Він також зазначив, що популяція змій зростає в Тернопільській області протягом останніх 5-7 років через те, що тут достатня кормова база і сприятливі кліматичні умови.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто відзначити, що в Дніпрі жителька виявила в своїй квартирі змію, яка облюбувала ванну кімнату квартири на першому поверсі житлового будинку. Рятувальники відловили гадину та вивезли її в безпечне місце.

Нагадаємо, Знай писав, що в Дніпрі жителька виявила змію у ванній кімнаті.

Знай повідомляв, що в Запоріжжі городяни стали свідками зміїної полювання.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі виявили гігантського жука з рогами і вусами.