У Водоймах Тернопільщини не перший раз за цей рік виявляють мертву рибу. Проблема торкнулася не лише Тернопільського ставу, але і інших водоймах регіону. Рибалки повідомили, що на цей раз риба стала гинути в Серети. Про це пише Місто.

Рибалки повідомили, що такий «улов» вони виявили вранці, коли вийшли на берег, щоб порибалити. Також чоловіки відзначили, що тут повинні працювати працівники відділу екології ТМР, так як наслідки такої тенденції можуть бути плачевними.

Величезного мертвого товстолоба витягли з річки. Риба досягла ваги в 20 кілограм і померла з невідомих причин.

Рибалки виявили дохлу рибу в річці на Тернопільщині Фото: соцмережі

Варто відзначити, що 11 червня відбулося засідання спеціально створеної комісії, яка вивчатиме причини загибелі риби у Тернопільському ставі. Фахівці поределили дві можливі причини загибелі риби – хилодонелез (хвороба, що вражає рибу в ставках, через розмноження простих одноклітинних істот - інфузорії Chilodonella).

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Варто відзначити, що аналогічна проблема торкнулася і Івано-Франківщини. Однак там риба гине зі зрозумілих причин – в ставках і водоймах просто не вистачає кисню. Також в одному випадку було зафіксовано масове отруєння риби у річці. На цей раз відповідні служби області відреагували і приїхали на місце події.

На Дніпропетровщині річка Татарка перетворилася в стояче болото, в якому здохла вся риба і взагалі все живе. Її навіть намагаються визнати зоною екологічного лиха із-за забруднення. У квітні цього року місцеві жителі відчули від води різкий і неприємний запах, а також загибель всієї фауни і флори.

Нагадаємо, Знай писав, що на Івано-Франківщині риба отруїлася у водоймі.

Знай повідомляв, що на Дніпропетровщині річка виявилася зоною екологічного лиха.

Нещодавно Знай передавав, що в Азовському морі масово гинуть дельфіни.