у Тернопільській області В селі Чагарі оселилися ціла зграя лебедів. Птахи гніздилися тут і раніше, але їх було небагато. У цьому році на найближчому водоймищі вирішили зупинитися і вивести пташенят 200 лебедів, пише Доба.

Місцеві жителі розповіли, що птахи прилітають сюди висиджувати пташенят і виходжувати їх, а потім розлітаються. Поки там гніздяться лебеді домашня птиця не йде на озеро, так як вони активно і ревно охороняють свої кордони.

Завдяки такій великій кількості птахів ставок біля села Чагарі отримає назву Лебединий. Місцеві жителі відзначили, що раніше біля водойми не було назви.

Лебеді на озері на Тернопільщині Фото: Доба

Орнітологи пояснили таке незвичайне явище карантинними обмеженнями і зменшенням активності людей. Птахи не селяться зграями більше 50 особин, а тут вплинули зміни в діяльності людини та птиці вирішили всією зграєю гнізда звити на одній водоймі.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

З-за великої кількості гордих і величних птахів біля ставка зупиняються десятки машин, щоб побачити всю красу природи і лебедів. Також у селі кажуть, що ці птахи вже стали справжньою візиткою села, як і оригінальні скульптури на в'їзді і виїзді населеного пункту.

Варто відзначити, що лебеді облюбували місцевість недалеко від Кривого Рогу. Однак там птахи приземлилися в кар'єр. Вони в жарку погоду не змогли дістатися до річки або водоймища і приземлилися у глибокому кар'єрі. Рятувальники і співробітники кар'єра відловили птахів і перевезли їх на річку Інгулець.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що під кривим Рогом зграя лебедів приземлилася в кар'єр.

Знай писав, що під дніпром голодний лисеня ризикнув вийти до людей і отримав нагороду.

Нещодавно Знай передавав, що під кривим Рогом рибалка впіймав 15-кілограмову щуку.