На Тернопільщині, у Зборівському районі, сильно злива затопила кукурудзяне поле поблизу селища міського типу Залізці та села Тростянець. Внаслідок підтоплення в районі на певний час утворилася нова пам’ятка природи, пишуть місцеві мешканці, публікуючи відповідні фото та відео.

Зазначається, що злива тривала близько півгодини, однак за цей короткий час встигла випасти величезна кількість опадів. Дощова вода швидко зібралася у ставок, а надлишок почав виливатися за межі поля у вигляді невеличкого водоспаду.

Автори відео припускають, що молодим паросткам кукурудзи, які лише нещодавно зійшли на полі, не вдасться пережити таке підтоплення.

Фото: соцмережі
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі
Фото: соцмережі

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Фото: соцмережі
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі
Фото: соцмережі

Додамо, що вода активно вимиває з поля родючий шар ґрунту, тож злива може негативно відбитися на якості землі в цьому районі.

Нагадаємо, раніше Засипле градом і втомить спекою погода в Україні на 19 червня буде особливо примхливої

Як повідомляє портал «Знай.ua» Небо обрушило гнів на Тернопільщину - злива, пожежа і блискавки, вбивають людей

Також «Знай.ua» писав, що Тернопільщина "поплив" після пекельного зливи - коричневі річки на дорогах і городи у воді