На Тернопільщині стався черговий випадок грабежу по телефону. Телефонний шахрай зміг виманити у мешканки регіону 6000 гривень, представившись працівником банку. Чергова жертва повірила шахраєві і надала всі особисті дані. Про це пише ОбласТь.

Інцидент стався в Кременецькому районі. Там місцева жителька звернулася за допомогою в поліцію. Вона розповіла, що невідомий зателефонував їй і представився працівником банку. Він зміг переконати потенційну жертву в тому, що її картка і рахунок заблоковані із-за збою в системі.

Щоб розблокувати рахунок та картку необхідно повідомити деякі дані і персональну інформацію, що жінка і зробила. Після цього на телефон прийшло СМС, в якому говорилося, що з рахунку жінки знято 6000 грн. Інформацію про подію підтвердили і у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Правоохоронці зі свого боку заявили, що інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 ч. 1 Кримінального кодексу. Крім того, в поліції ще раз нагадали, що працівники банків не мають права з'ясовувати конфіденційну інформацію про клієнтів, про їх рахунках і картах. Якщо надійшов дзвінок або повідомлення про блокування рахунку, то потрібно зателефонувати на гарячу лінію банку та уточнити цю інформацію.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що львів'ян тероризують інтернет-шахраї.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Знай писав, що шахраї створили нові схеми збагачення за рахунок чесних громадян.

Нещодавно Знай передавав, що аферисти телефонують українцям з цього номера Приватбанку.