Юний житель Тернопільщини отримав срібло за свій винахід на престижному міжнародному конкурсі. Олександр Лучин представив бота для мэссенджера Telegram. Програма здатна вирішити безліч нагальних проблем людства і стерти кордони і бар'єри між людьми. Про це пише Область.

Олександр Лучин став срібним призером на Міжнародному конкурсі винаходів і інновацій (INTARG). Його бот для мэссенджера Telegram здатний переводити голосові повідомлення в текст, а також допомагати людям з порушеннями слуху спілкуватися з людьми без патологій і слухати аудіоповідомлення.

Варто відзначити, що Міжнародний конкурс винаходів та інновацій INTARG покликаний налагодити контакт між світом науки і бізнесу, а також знайти спонсорів серед організацій, які надають фінансову підтримку авторам винаходів. Поряд з конкурсом винаходів на цьому заході проводиться і велика міжнародна виставка, яка дозволяє популяризувати інновації для впровадження їх у широке виробництво. У 2020 році виставка та конкурс проходять онлайн через поширення коронавіруса.

Варто відзначити, що в Україні народних умільців та винахідників вистачає. Так нещодавно юна мешканка Дніпра створила робота, який повинен мінімізувати контакт лікарів з хворими коронавірусом. Дівчина розробила все від дизайну корпусу, до внутрішньої «начинки» самостійно і представила громадськості. Дівчина взяла участь у конкурсі STEM IS FEM.

Нагадаємо, Знай писав, що юна винахідниця з Дніпра показала робота для лікарів.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Знай повідомляв, що в Одесі житель многоэтазки вирішив проблему відсутності електроенергії.

Нещодавно Знай передавав, що стало відомо, хто створив шаурму.