На Тернопільщині Госпродпотребслужба розповіла про можливе надходження в торгівлю цукерок, які можуть викликати отруєння. Небезпечними для здоров'я виявилися желейні солодощі, вироблені і імпортовані з Тайваню, пише Тернопіль наживо.

Як з'ясувалося, цукерки «Jelly mini cup» містять речовину Е410 карагенан, яке під час спекотної погоди перетворюється на сполуки, що викликають отруєння у людини. Виробник солодощів Tsang Lin Industries Ltd., експортер: Asia Express Food BV поставив продукцію не тільки в Україну, але і в країни Європейського Союзу.

В Україні дані цукерки були виявлені в продуктовому магазині ФОП Тен Світлана Миколаївна (FOP Ten Svetlana), Люстдорфська дорога, буд. 58-б, кв 660, Київський р-н, м. Одеса, 65088.

В Госпродпотребслужбе розповіли про небезпечні цукерках Фото: скріншот

Крім того, в Госпродпотребслужбе попросили повідомляти про те, де ще були виявлені дані цукерки, а також застерегли жителів Тернопільщини від покупок таких солодощів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Варто відзначити, що і українські виробники не гребують додати свою продукцію небезпечні для здоров'я речовини. Так у Харкові довелося позбуватися бройлерів з Вінниці. У продукції виявили сальмонелу, яка може зашкодити здоров'ю людини.

Крім цього, в Україні у самому розпалі ягідний сезон. В цей період на ринках продають апетитні ягоди і фрукти, які можуть бути не такими корисними, як здається на перший погляд. Сезонні ягоди можуть містити нітрати. Продукція проходить перевірку перед продажем, а для кожного продукту існує своя допустима норма хімічних включень.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в Харкові знімають з продажу курятину з-за небезпечних бактерій.

Знай повідомляв, як на ринках перевіряють овочі та фрукти на присутність небезпечних речовин.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині виявили курятину з небезпечними бактеріями.