На Тернопільщині бджоляр знайшов для себе незвичайне хобі. Він створює креативне житло для бджіл. Пасічник з Лановеччины Микола Оришкевич робить вулики, які гідні мистецьких нагород. Про це повідомляє Т1.

у дворі Миколи Оришкевича стоїть вулик у вигляді невеличкої хатинки. Це творіння майстер закінчив недавно, тому там ще немає бджіл. Він також із задоволенням розповідає і показує, як влаштоване життя бджіл всередині вулика.

Головною прикрасою пасіки серед діючих вуликів є вулик-церква, яку Микола Оришкевич спорудив за 3 місяці. Цей вулик вже встигли обжити бджоли. Майстер розповів, що побачив такий храм на фотографіях з Грузії. Там був храм поменше, а він зробив вулик у вигляді храму з куполами, в якому помістилися 10 бджолиних сімей. Всередині цього творіння є дві лежанки і багато ікон. За три роки на це творіння приїжджали подивитися туристи і бджолярі з усієї України.

Пасічник з Тернопільщини поселив бджіл в храм Фото: скріншот

Крім того, у вулик-церква приїжджають не тільки помолитися і спробувати мед, але і прийняти лікувальні процедури. Бджоли тут живуть під спеціальними покриттями лежанок. Сам Микола Оришкевич розповів, що у нього приїжджають лікувати хворобу Паркінсона. Також були і священики, які схвалили ідею створення такого храму. Крім цього, на пасіці дуже багато вуликів у вигляді будиночків і навіть з скла.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Варто відзначити, що на Сумщині пасічник придумав оригінальний спосіб позбавлення від поганих думок і поганого настрою. Чоловік пропонує одягти на голову відро з бджолами. Він вже займається бджільництвом більше 20 років і з меду створює незвичайні продукти.

Нагадаємо, Знай писав, що на Сумчине чоловік запропонував виганяти погані думки шляхом одягання відра з бджолами на голову.

Знай повідомляв, що на Тернопільщині бджоли поклали бджоляра на лікарняне ліжко.

Нещодавно Знай передавав, що на Закарпатті бджолам влаштували райське життя з усіма зручностями.