Якість продуктів харчування, напоїв і навіть сигарет в Україні часом залишає бажати кращого. У супермаркетах часто можна зустріти прострочені товари. Однак Госпродпотребслужба і Прикордонна служба працюють над тим, щоб таких товарів було в нашій країні менше.

Нещодавно прикордонники на Тернопільщині виявили партію небезпечного тютюну. Співробітники Управління фітосанітарної безпеки виявили в тютюні бур'ян. Карантинним організмом став сорго алепское (Sorghum halepense (L.) Pers.), пишуть Тернополяни.

18 тонн тютюну надійшли на кордон України з Азербайджану. При перевірці продукції було виявлено наявність бур'яну, небезпечного для рослинності і здоров'я людини. Ця рослина входить в список найбільш небезпечних бур'янів світової сільськогосподарської сфери.

Партію небезпечного тютюну затримали на Тернопільщині Фото: Тернополяни

У Госпродпотребслужбе расскзаали, в Азербайджан направили нагадування про те, що неякісна продукція заборонена для ввезення в Україну, а також повідомили про знахідку в партії тютюну.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Варто відзначити, що для безпеки українців Міністерство економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства України презентувало базу небезпечної нехарчової продукції «Увага». У ній можна легко перевірити, наскільки безпечний той чи інший продукт або товар. У новій базі є всі категорії – дитячі товари, продукти харчування, будівельні матеріали, паливо, промислові вироби та матеріали і багато іншого.

Нагадаємо, Знай писав, що уряд створив базу товарів, в якій можна перевірити їх якість.

Знай повідомляв, що СБУ ліквідувала банду небезпечних плантаторів, які постачали "продукцію" в Європу.

Нещодавно Знай передавав, що в Тернополі виявили небезпечну курятину.