Негода триває, і на Тернопільщині з'явилося нове природне явище, про яке раніше жителі регіону тільки знали з художніх фільмів. Смерчі проносяться по області і навіть руйнують інфраструктуру.

Смерч на Тернопільщині Фото: соцмережі

В черговий раз на Тернопільщині пройшло торнадо, яке на цей раз не дістало до землі і до щастя місцевих жителів не завдало особливих руйнувань населеного пункту. Природне явище було зафіксовано в полі між селами Татаринцы, Передмирка і Якимивцы, які розташовуються в Лановецькому районі.

Смерч на Тернопільщині Фото: соцмережі

Очевидці формування і короткої життя торнадо сфотографували природне явище виклали фото в соцмережі. Люди зазначили в коментарях до фото, що було страшно спостерігати за народженням такий воронки і не знати, куди вона піде.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Смерч на Тернопільщині Фото: соцмережі

Не так давно в іншому районі Тернопільщини смерч показав всю свою руйнівну силу і налетів на село. Частина будинків позбулися дахів, їх вітром віднесло на кілька десятків метрів і кинуло на дроти лінії електропередач. Також вітер і вихори зірвали шифер, вирвали невеликі рослини з коренем. Все це потім виявилося у полі за селом.

Крім смерчів 2020 рік приніс Україні ще й повені. Відомий курорт Буковель в Карпатах змило повінню. Знищено все, що може знищити і змити вода. У мережі показали, як бурхливі брудні потоки несуть тимчасові споруди і прикраси ландшафту. На дорогах, які ведуть до курорту вже брудною рідиною затягнуло і змило асфальт. Зсуви сталися в двох місцях і дорогу закрили. Відрізаними від світу і цивілізації залишилися кілька сіл.

Нагадаємо, Знай писав, що на Тернопільщині зафіксували смерч, вихор завдав збитків селу.

Знай повідомляв, що повінь досягла Буковеля, підтоплені вулиці курорту і дороги.

Нещодавно Знай передавав, що на франківщині пронісся смерч, місцеві жителі зафіксували вихор.