Школярки із Збаража, що на Тернопільщині показали, як потрібно допомагати лікарям під час пандемії. Вони закупили все необхідне для захисту здоров'я медиків місцевої інфекційної лікарні замість ошатних суконь та вечірки в ресторані. Про це пише Сорока.

Після послаблення карантинних заходів кількість хворих на Covid-19 почала зростати. Україна раз у раз ставить анти-рекорди. Лікарі знову стали на передову. Ми усі можемо допомогти медикам елементарними речами: регулярним миттям рук, носінням масок, відкладанням зустрічей з друзями та рідними на післякарантинний час. Але захист потрібен в першу чергу тим, хто безпосередньо бореться з пандемією. Повна захисна укомплектація одного лікаря вартує ≈650 гривень. Що ти можеш зробити? • Пожертвувати зручну для тебе суму на такий рахунок: ПриватБанк 4149 6054 6605 9516 Чорняк Марія Юріївна • Поширити цей допис, щоб якомога більше людей могло долучитися до нашої справи Медики рятують наші життя щодня. Давайте й ми врятуємо хоч одне. #бурвипускний

Geplaatst door Miriam Krips op Maandag 22 juni 2020

Випускниці школи №2 імені Івана Франка Чорняк Марія і Юлія Оверко зібрали гроші і придбали на них захисні костюми, респіратори, захисні окуляри і багато іншого. Цим вони приєдналися до акції «Одягни лікаря замість випускної сукні». Акція була організована волонтерами з програми «Будуємо Україну разом».

Збір коштів проводився онлайн. Дівчата записали відеозвернення, яке опублікували в соціальній мережі Facebook. Вони пояснили, що так буде легше донести інформацію українцям, так як мало хто звертає увагу на довгі пости.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Школярки зробили подарунок лікарям Фото: скріншот

На зібрані гроші дівчата закупили два захисних костюма, дві пари захисних окулярів, два захисних щитка і упаковку рукавичок. Все це обійшлося в 1300 гривень. Дівчатам вдалося зібрати лише половину суми, решту добив фонд.

У рамках цієї акції фонду «Будуємо Україну разом» було зібрано 12 тисяч гривень на потреби медиків українських лікарень.

Нагадаємо, Знай писав, що в Харкові медикам доводилося латати захисні костюми і прати маски, щоб економити бюджетні гроші. Медики розповіли, як вони користуються захисними засобами в умовах епідемії коронавіруса.

Знай писав, що іноземні ЗМІ описали ситуацію з коронавірусом в Україні.

Нещодавно Знай передавав, що російська медсестра розповіла, як лікувала пацієнтів в купальнику і захисному костюмі.