На Тернопільщині крім проблеми появи стихійних сміттєзвалищ у населених пунктів ще одна проблема – спроби жителів регіону позбутися від таких звалищ варварським для природи і людей методом. Пожежі на звалищах і смітниках виникають регулярно. Про це пише Тернопіль Наживо.

Тільки 11 липня в області з'явилося два загоряння на звалищах. Пожежникам довелося виїжджати на гасіння цих вогнищ. Один з них був зафіксований в Бережанах. Там загорілася мусорка на площі 1 квадратний метр. Інцидент стався на вулиці Пирогова.

В цей же день вже в Тернополі зайнялося на вулиці Промисловій. Там вогонь встиг знищити 5 квадратних метрів сміття. В обох випадках причини пожежі будуть встановлюватися.

Варто відзначити, що екологи б'ють на сполох через пожежі на сміттєзвалищах і з-за самих розростаються звалищ. Вони вже не раз повідомляли, що пластик, поліетилен і інші відходи виділяють у ґрунт і ґрунтові води шкідливі хімічні речовини. Особливо небезпечними для природи є батарейки. Їх вміст отруює грунт і воду в радіусі кількох метрів.

Нагадаємо, Знай писав, що нещодавно в Чернівцях загорілася будівля заводу, який випускає пластикові труби і гумове взуття. Екологи вже висловили побоювання, що продукти горіння продукції могли осісти на поверхні води в місті і на рослинності. Вони також заявили, що поліпропілен при горінні розкладається на небезпечні сполуки для людини, тому після пожежі краще не виходити на вулицю.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Знай повідомляв, що українка підпалила торговий центр у Польщі. Молода жінка облила бензином вхідні двері пізно вночі і кинула сірник. З-за цього в будівлі спрацювала протипожежна сигналізація. Водою залило декілька магазинів, які вимагають компенсувати збитки.

Нещодавно Знай повідомляв, що під Харковом вогонь знищив поле з пшеницею. Полум'я виникло на поле з дозрілої пшеницею і швидко поширився на 10 гектарів. У загальній складності на цій ділянці було засіяно 80 гектар. Пожежники швидко локалізували та загасили пожежу.