На Тернопільщині медики просять допомоги у пацієнтів і мешканців району, так як грошей немає навіть на зарплати. Така ситуація розгортається в лікарні міста Коропець. В результаті цього вони змушені просити гроші у мешканців міста, пише Терен.

На даний момент не вистачає навіть на зарплати співробітникам, які вже звільнилися. Керівник управління охорони здоров'я області заявив, що цю лікарню закриють, тому найближчим часом фінансування не буде.

У соцмережі Facebook лікарі пишуть пости про те, що від НСЗУ лікарня отримала всього 3 562 грн щомісяця. Ці гроші пішли на сплату податків. Лікарі не отримали ні копійки зарплати. Всі працівники звільнилися і не отримали зарплату після звільнення. Також в постах є реквізити, на які можна перевести пожертви. Також медики розповіли, що лікарня зараз існує на папері, якщо виділять фінансування, то медики лікуватимуть пацієнтів.

На Тернопільщині закривають лікарню Фото: скріншот

Як стало відомо, установа уклала договір з НСЗУ у відповідності з усіма новими вимогами і отримала фінансування у розмірі 42 тисяч гривень замість 2 мільйонів, які виділялися раніше. Тобто щомісяця всі послуги фінансуються в розмірі 3 562 грн.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Керівник управління охорони здоров'я Тернопільщини Володимир Богайчук розповів, що лікарня не буде дофинансироваться, її закриють. З приводу отриманих копійок він зазначив, що фінансування відповідає показнику кількості хворих.

Мешканці громади розповідають, що лікарня знаходиться в жалюгідному стані, але називають такий хід подій спланованими діями проти ВІДГ.

У повідомленні також йдеться, що регулярно мільйони гривень за усною угодою перераховували в Монастириський район. Це робили по негласних домовленостей між Монастириського райради, РДА та Коропецької ВІДГ. Спроби переформатувати коропецкую лікарню в життєздатний проект не робилося.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що з бюджету виділили космічну суму на екстрену медицину.

Знай повідомляв, що в києві медики вийшли на протести з-за реформи.

Нещодавно Знай передавав, що Степанов не зміг презентувати реформу медицини в Україні перед депутатами.