На Тернопільщині гримить скандал через м'яса з глистами, яке продавали на ринку Лановецького району. Про купівлю з «сюрпризом» розповіла місцева мешканка в пості в Facebook, пише Файне місто.

Ірина Поліщук зазначила, що вона не перший раз стикається з несвіжою чи неякісною продукцією в м'ясо-молочних рядах цього ринку в райцентрі. Жінка розповіла, що черв'яків-паразитів-гельмінтів у м'ясі вона виявила вдома, коли почала обробляти його і готувати. Інцидент стався 12 липня цього року.

Після цього Ірина Поліщук описала, де і в кого вона придбала такий продукт і задала питання, хто перевіряє продукцію, яку привозять на ринок виробники.

М'ясо з глистами Фото: скріншот (ілюстрація)

Пост користувачки став приводом для реакції Госпродпотребслужбы в Тернопільській області. Співробітники відомства встановили, хто реалізовував свинину, який ветеринар проводив дослідження продукції і видав довідку. Крім того, Ірині Поліщук порекомендували написати скаргу на неякісну продукцію та надати зразки м'яса, в якому були виявлені гельмінти з ринку в Ланівцях. Жінка відмовилася від цієї пропозиції і пояснила, що м'ясо вона викинула.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У свою чергу в управлінні Госпродпотребслужбы Тернопільщини прокоментували дану ситуацію і розповіли, що знайшли продавця м'яса ФОП гончарука Севастияна Миколайовича. Він розповів, що тварина надійшло на забій з вже готовими документами та ветеринарною довідкою. Також після забою були проведені всі перевірки туш та продуктів забою та видані відповідні документи. При цьому фахівці Госпродпотребслужбы пояснили, що більше скарг на неякісне м'ясо на цьому ринку не надходило.

Варто відзначити, що українці регулярно виявляють у продуктах харчування «живі сюрпризи». Так у курортному селищі Залізний порт Херсонської області відпочиваючий придбав випічку з м'ясною начинкою, в якій були опариші. Він звернувся до Госпродпотребслужбу і передав їм продукт.

Також повідомлялося, що в київському Ашані в овочах покупці виявили опаришів або гусениць. Покупці розповіли, що виявили «сюрприз» вже вдома, коли почали готувати продукти.

Крім того повідомлялося, що у Києві в супермаркеті "Фора" горожанка придбала випічку з цвіллю. При цьому продукція була щільно упакована в поліетилен і на ній була етикетка з терміном придатності.