На Тернопільщині жителі села Коршилів в Зборівському районі виступили проти роботи свиноферми на приватному подвір'ї. Вони звернулися до місцевої влади, щоб встановити законність роботи такого господарства по сусідству з їх будинками. Про це повідомляє Зборівська районна державна адміністрація на своїй сторінці в Facebook.

У повідомленні говориться, що на місце була направлена комісія, до складу якої увійшли урядовці та інші фахівці. Вони працюють за запитом Млиновецкого сільради, яке ініціювали жителі села. Вони вимагають встановити законність роботи свиноферми на земельній ділянці одного з мешканців села.

Селяни висловилися проти свиноферми у їхніх дворів Фото: скріншот

15 липня на місце виїхала група фахівців, до якої увійшли представники виконавчої служби України, місцевого самоврядування, Госпродпотребслужбы і поліції.

Мешканці села поскаржилися, що імпровізована ферма організована і працює на земельній ділянці, прилеглій до приватного будинку підприємця. Це створює нестерпні умови життя для оточуючих через запаху та шуму. Також, на їхню думку, ферма не відповідає санітарним нормам розміщення таких господарств в населених пунктах.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Не так давно на Тернопільщині підприємець хотів побудувати свиноферму недалеко від школи, дитячого садка та житлових будинків. Місцеві жителі вийшли проти цього будівництва і роботи ферми. Незважаючи на запевнення підприємця про законність і про те, що не буде неприємного запаху, вони викликали представників держорганів. У результаті з'ясувалося, що підприємець не отримував дозволу на роботу свиноферми.

Нещодавно Знай повідомляв, що на Франківщині розгорнулася аналогічна ситуація, коли підприємці незаконно віджали ділянку землі біля села, щоб побудувати свиноферму. Мешканці не стали терпіти таку нахабність і перекрили жваву трасу. Вони звернули увагу чиновників на ситуацію в селі і зажадали заборонити будівництво. Люди розповіли, що ділянку виділили без їх згоди і забрали їх ділянки землі. Тобто влада незаконно забрала у селян паї.

Знай повідомляв, що в Китаї довелося знищити десятки тисяч свиней через небезпечного захворювання. Туші тварин закопали в спеціальному скотомогильнику, але рясні опади змили кров в одну з найближчих річок. Вода забарвилася в червоний колір і налякала жителів країни.