Тернопільська випускниця Софія Брюхань здала зовнішнє незалежне оцінювання з математики на 200 балів. Дівчина розкрила секрети свого успіху. При цьому вона вважає, що іспит не впливає на подальше життя. Дівчина дала інтерв'ю виданню Терміново.

Софія Брюхань закінчила тернопільську спеціалізовану школу з поглибленим вивченням іноземних мов №3. Після школи вона планує поступати в медичний університет, тому вибрала математику, як один з головних предметів на тестуванні.

Школярка розповіла, що їй допомагала готуватися до тестування мама, яка викладає математику в коледжі. Шість років тому найвищий бал з математики отримав і її старший брат, який на той момент вже вчився на архітектора.

Софія Брюхань - одна з 5 тернополян, які здали тести на 200 балів Фото: Термінов

Софія зазначила, що вона почала готуватися до тестування ще у 8 класі. Вони з мамою вирішували більш складні завдання з алгебри, геометрії, тригонометрії. Також вони більш детально і поглиблено повторювали шкільний матеріал. По ходу підготовки Софія пробувала свої сили на олімпіадах і займала призові місця. У 9 класі вона з мамою почала займатися ще наполегливіше. Особливу увагу приділяли останнім завданням у тестуванні, так як вони найбільш складні і вимагають знань відразу з трьох предметів – алгебри, геометрії і тригонометрії. Там потрібно описати хід думки і оформити рішення.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Дівчина розповіла, що в тесті було 35 запитань і задач, на рішення яких відводилося 3 години. 3 останніх завдання – найважливіші, так як їх перевіряє людина, а не комп'ютер. Вона вклалася у відведений час, але відповіді дописувала на останніх хвилинах.

Крім математики Софія здавала тести з української мови та літератури, хімії та біології. Вона сподівається, що і з інших предметів отримає не менше 190 балів.

Формулою її успіху є відсутність нервозності під час тестування, в останній день перед тестом вже нічого не потрібно повторювати, а потрібно заспокоїтися і рано лягти спати. Крім того, Софія Брюхань має і власний секрет – вона вірить у силу чорного шоколаду. За годину до іспиту вона з'їдає чорну шоколадку, щоб в організмі була глюкоза.

Нагадаємо, Знай писав, що на Закарпатті всім відмінникам, які здали ЗНО на відмінно видадуть по 20 тисяч.

Знай повідомляв, що у міносвіти розповіли, як проходили тести в умовах карантину.

Нещодавно Знай передавав, що п'ятеро тернополян здали тести з фізики та математики на 200 балів.