На Тернопільщині вирішили відстрочити черговий етап пом'якшення карантину, але випускні для школярів все ж відбудуться. Причиною такого рішення міської влади стали прохання школярів та їх батьків. При цьому міська влада зажадала, щоб відповідальність за здоров'я дітей лягла на плечі батьківських комітетів та батьків. Таке рішення прийняли на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Тернопільській області.

На сьогоднішній день школи закінчили 4900 дітей з усієї області. З них 1352 людини в Тернополі. Крім того, голова обласної держадміністрації Володимир Труш заявив, що Кабмін повинен дозволити проведення торжество і випускних вечорів. На даний момент є рекомендації щодо вручення атестатів та свідоцтв, але немає рекомендацій щодо проведення неофіційної частини. Цю частину свята поклали на випускників та їх батьків, які будуть нести відповідальність за дітей.

Однак голова ОДА зазначив, що будь-які заходи не повинні суперечити українському законодавству та постановами уряду.

Випускний у Тернополі Фото: скріншот

Варто відзначити, що випускний відзначили під час карантину і діти українських знаменитостей. Так дочка комедиантки Олени Кравець Марія відгуляла пишне свято після закінчення приватної школи в Києві. Дівчина продемонструвала шикарну сукню та святкові фото у себе на сторінці в соцмережі.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Знай повідомляв, що на Закарпатті місцева влада вирішила посилити обмеження і заборонила працювати ресторанам пізно ввечері, а також заборонити всі можливі розважальні заходи з великим скупченням людей.

Нещодавно Знай преедавал, що юні тернополянки витратили гроші не на сукні для випускного, а на захисні костюми для лікарів.