У липні в Україні підвищуються ціни на газ з-за підвищення вартості блакитного палива на міжнародних ринках. Тепер він буде коштувати дорожче для населення, виробників тепла та промисловості. Нова ціна газу складе 2,298 тис. грн за 1000 кубометрів. У цю цифру не включені ПДВ та інші надбавки і націнки.

Цей показник на 7% вище, ніж тариф, за яким платили українці ще в минулому місяці. У зв'язку з цим для мешканців Тернополя та області ТОВ Тернопольоблгаз з 1 серпня по 31 серпня встановив ціни на блакитне паливо в розмірі 2 976, 96 за кожні 1000 кубометрів. В цю вартість входить вже націнка і ПДВ.

Крім того, споживачів газу попередили, що в цю ціну не включена вартість транспортування газу до споживачів. Цю послугу потрібно буде оплачувати за окремою квитанцією, яку отримують усі споживачі блакитного палива.

Тарифи на газ Фото: скріншот

Варто нагадати, Знай повідомляв, що українців зобов'язали платити новий податок на нерухомість. Ухилитися від сплати не вийде, за це передбачені великі штрафи. До кінця періоду сплати податку на зайві квадратні метри залишився місяць. Державна фіскальна служба буде розсилати повідомлення про необхідність сплати такого податку. У квитанції повинна бути вказана сума та реквізити, на які необхідно сплатити відповідну суму.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Знай повідомляв, що в Чернівцях мешканці обурені роботою водоканалу. Компанія надіслала платіжки, в яких вказані суми в кілька разів перевищують реальні показники водомірів. Вони масово кинулися на звірки з вимогою змінити формулу розрахунку тарифів і нарахування оплати за воду.

Нещодавно Знай передавав, що на Закарпатті депутати показали весь абсурд нових платіжок за транспортування газу. Вони вимагали скасувати даний тариф в офіційному зверненні. Місцеві депутати заявили, що ці платіжки викликали масу незадоволення серед населення, а також змусили тих, хто не користується газом платити за його транспортування.